Predsedništvo SDP podržalo sporazum sa SNSD

Izvor: Blic, 05.Nov.2012, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo SDP podržalo sporazum sa SNSD

Predsedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine (BiH) danas je podržalo Sporazum koji su u sredu potpisali lideri te stranke Zlatko Lagumdžija i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNDS) Milorad Dodik o programsko-projektnoj saradnji u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti BiH od 2012. do 2014. godine.

Predsedništvo SDP BiH je konstatovalo da se radi o veoma važnom dokumentu, tim pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što se najveći deo dogovorenih mera tiče ekonomskog razvoja i kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i povećanja efikasnosti javne uprave.

Predsedništvo SDP BiH potvrdilo je taj dokument i orginalna verzija Sporazuma je postavljena na veb portal SDP BiH.

Član Predsedništva stranke Hamdija Lipovača je u izjavi za medije potvrdio da je rasprava o sporazumu bila sveobuhvatna i da su članovi shvatili da je reč o Sporazumu koji će poboljšati život građana BiH s ekonomskog aspekta, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

Uzdržan prilikom glasanja bio je član Predsedništva SDP-a Slobodan Popović koji je istakao da se s nekim rešenjima iz sporazuma principijelno ne slaže.

- Pre svega, ovde mislim na izbor tužilaca. Mislim da nema potrebe za ovolikom žurbom. Drugo, smatram da su otvorene liste jedino rešenje bez obzira na sve probleme koje one mogu izazvati - kazao je Popović.

Prema njegovim rečima tužioci će biti u potpunosti nezavisni onda kada im se konačno prekine "pupčana vrpca koju imaju s vlasti", pre nego što budu izabrani na ove funkcije.

Povezane vesti: Dodik: Srpske stranke da ne ulaze u lokalnu vlast Srebrenice SNSD i SDP bez konkretnih dogovora za deblokadu vlasti Dodik: Lagumdžija i Bećirović će bti smenjeni Dodikova stranka poražena u skoro svim opštinama Republike Srpske Sutra počinje predizborna kampanja za lokalne izbore u BiH

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Potvrđena saradnja Dodik-Lagumdžija

Izvor: B92, 05.Nov.2012

Sarajevo -- Predsedništvo SDP BIH podržalo je Sporazum koji su u sredu potpisali lideri te stranke Zlatko Lagumdžija i predsednik SNDS Milorad Dodik o međusbonoj saradnji...Sporazum koji su predsednici Socijaldemokratske partije BIH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata potpisali u sredu, odnosi se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.