Pećanin: Dodik počinio političko samoubistvo pred SB UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2020, 19:05

Pećanin: Dodik počinio političko samoubistvo pred SB UN

Advokat iz Sarajeva i nekadašnji novinar Senad Pećanin izjavio je danas da je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik skandaloznim nastupom pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija dao najbolji poklon svim građanima BiH kojima je ta država na srcu i počinio političko samoubistvo.

"Svojim raskošnim primitivizmom, uličarskim rečnikom, uvredama, bahatošću i sirovošću kojom godinama fascinira svoje glasače, šokirao je ambasadore SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Belgije, i ostalih članova Saveta bezbednosti, sa izuzetkom, naravno, Rusije", rekao je Pećanin za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

Dodao je da takav nastup Milorada Dodika, za koga je rekao da je "Putinov Remzan Kadirov" na Balkanu, nije nikakvo iznenađenje, jer on na taj način već decenijama ponižava građane BiH, a ocenio je i da će se njegova politička karijera deliti na onu pre i posle nastupa pred SB UN.

"Nakon što je čitavom svetu zapretio da bi mogao započeti sa prisajedinjenjem Republike Srpske Srbiji, Milorad Dodik lično i politika koju on predstavlja, više nije samo, pa čak ni prevashodno, problem Bosne i Hercegovine. Pokušaj uništenja Bosne i Hercegovine je sasvim izvesno uvod u novi, neizsvetan ali krvavi rat", naveo je Pećanin.

Prema njegovim rečima upravo to je "Rubikon" koji je Dodik prešao i tako postao pretnja i regionu i Evropi, a ne samo BiH, i ocenio da se i pre tog Dodikovog "političkog samoubistva znalo da za svoju destruktivnu politiku paralize i razaranja BiH ima punu političku, diplomatsku, finansijsku i svaku drugu podršku Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića".

"Takav Dodikov i Vučićev odnos prema BiH u potpunosti je koordiniran ne samo sa liderom bosanskohercegovačkog HDZ-a Draganom Čovićem, već i sa Hrvatskom Vladom i predsednikom Zoranom Milanovićem", rekao je Pećanin.

Dodao je da je to postalo jasno u onom delu Dodikovog govora u kojem je nastupio i kao predstavnik Hrvatske, baš kao i što nije čudno što iz Zagreba nije bilo nikakve ograde od takvog predstavljanja, što je tužna ilustracija sve "bede" odnosa zvaničnog Zagreba prema BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.