Izvor: Beta, 20.Dec.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen Program reformi BiH

Mediji u Bosni i Hercegovini danas su objavili Program reformi, čiji je sadržaj držan u tajnosti od kada ga je 19. novembra usvojilo Predsedništvo BiH.Dokument je objavljen pošto ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik podelio poslanicima na Kolegijumu Narodne skupštine RS.To telo bi o tom dokumentu trebalo da raspravljaju u ponedeljak, 23. decembra.U Programu reforimi na 21 stranici navodi se da je pristupanjem NATO programu "Partnerstvo za mir", BiH "pokazala svoju predanost za postizanje pune interoperabilnosti sa zemljama članicama NATO što pre i u svim segemntima"."BiH je prepoznala evroatlantske integracije kao jedan od svojih spoljnopolitičkih ciljeva. Kako bi se postigao traženi nivo interoperabilnosti, BiH koristi mehanizme dostupne preko NATO programa PARP i IPP", piše u tom dokumentu.Dalje se navodi da "članovi Zajedničke Komisije za odbranu i bezbednost definišu ciljeve u ovoj oblasti kroz Godišnji plan rada"."Izgradnja održivih vojnih snaga zahteva poštovanje i implementaciju važećih pravnih angažmana. Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost zaduženi su za uskladjivanje sa NATO standardima i izradu nacrta i izmene i dopune kompatibilnih zakona", piše u dokumentu.U programu reformi navedeno je da se "odnosi sa NATO kontinuirano razvijaju kroz razne programe i mehanizme saradnje u kojima učestvuje BiH"."Uključivanje BiH u savremene ekonomske, ...
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dodik: Nema nikakvog integracionog plana u NATO

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2019, 17:17

ZVORNIK - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da neće biti nikakvog integracionog plana u NATO i da je to navedeno u Programu reformi BiH, u kome se kaže da nema prejudiciranja članstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.