Nagrade „Ivo Andrić“ Dušanu Kovačeviću i Zaharu Prilepinu

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade „Ivo Andrić“ Dušanu Kovačeviću i Zaharu Prilepinu

U Andrićevom institutu u Andrićgradu danas će biti dodeljene nagrade „Ivo Andrić“ dramskom piscu Dušanu Kovačeviću i ruskom piscu Zaharu Prilepinu.

Kovačević se nagrađuje za ukupno književno stvaralaštvo i za dramsko delo „Hipnoza jedne ljubavi“, a Prilepin za roman „Obitelj“ i knjigu pripovedaka „Sedam života“.

Nagrade bi trebalo da uruče predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica.

Povodom svečanog uručenja nagrada „Ivo Andrić“ rukovodilac Odeljenja za književnost Andrićevog instituta Aleksandra Vraneš istakla je da se ovom nagradom „priznaje književna vrednost, samerava sopstvena sa svetskom kulturom, podiže nivo čitalačkog ukusa i interesovanja književne publike, razvija kulturni dijalog i autohtoni identitet“.

Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Emir Kusturica

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kusturica uručio nagrade "Ivo Andrić" Kovačeviću i Prilepinu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017

ANDRIĆGRAD - Direktor Andrićevog instituta u Andrićgradu Emir Kusturica uručio je danas nagrade "Ivo Andrić" dramskom piscu Dušanu Kovačeviću i ruskom piscu Zaharu Prilepinu...Kovačeviću je uručena Nagrada "Ivo Andrić" za ukupno književno stvaralaštvo i za dramsko djelo "Hipnoza jedne ljubavi",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dušanu Kovačeviću i Zaharu Prilepinu svečano uručena nagrada „Ivo Andrić“

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2017

Na svečanosti u Andrićgradu danas je direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica uručio nagradu „Ivo Andrić“ Dušanu Kovačeviću i ruskom piscu Zaharu Prilepinu. Kovačeviću je nagrada dodeljena za ukupno književno stvaralaštvo i za dramsko djelo „Hipnoza jedne ljubavi“, a Prilepinu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.