Muamer Zukorlić: Vučić bi morao oštro da osudi secesionističke izjave Dodika

Izvor: Beta, 06.Jun.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muamer Zukorlić: Vučić bi morao oštro da osudi secesionističke izjave Dodika

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić ocenio je za "Danas" da vlasti u Srbiji ne bi trebalo da se mešaju u izborni proces u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj.On je naveo da "politika Aleksandra Vučića nije na liniji politike Milorada Dodika, bez obzira na ono što stoji u prvom planu u javnosti, poput čestih susreta i konsultacija". "Imam utisak da su upravo te pojavnosti zapravo Vučićev pokušaj da ne bude otpužen da je izdao Srbe u BiH. Da sam ja na njegovoj poziciji, medjutim, preciznije bih se izjasnio kada je reč o poliici Milorada Dodika koja je secisionistička. Jer nije u redu da Vučić kaže kako podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a da prećutkuje secesionističe izjave Milorada Dodika. To bi morao oštro da osudi", ocenio Zukorlić.   

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zukorlić: Vučić da osudi secesionističke izjave Dodika

Izvor: SandzakPress.net, 06.Jun.2018

Pitanja o tome da li predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istinski podržava politiku Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u toj državi, ili ga pak kontroliše i suzdržava u secesionističkim namjerama, dobija još više...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.