Mnogobrojne čestitke novoizabranom patrijarhu Porfiriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2021, 19:23

Mnogobrojne čestitke novoizabranom patrijarhu Porfiriju

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha srpskog, uz uverenje da će biti mudar i odgovoran duhovni vođa.

"Vaša svetosti, povodom izbora na patrijaraški tron želim da Vam prenesem iskrene čestitke i srpskog naroda iz Republike Srpske i BiH sa željom da nastavite svoj rad za dobrobit Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika", istakao je Dodik.

Izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je uverenje da su SPC i pravoslavni vernici dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja koji će uspešno predvoditi patrijaršijski tron i pravoslavni srpski narod.

"Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda i da ćete u ovo teško vreme širiti duh jedinstva, dobrote i ljubavi. Izražavam najiskrenije želje da dugo godina dostojno upravljate SPC koja je uvek bila uz svoj narod i njegov duhovni i moralni oslonac", naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je izbor Porfirija za patrijarha čestitao i Svetom arhijerejskom Saboru SPC i poželeo mnogo uspeha u daljem radu.

Cvijanović čestitala Porfiriju izbor za patrijarha srpskog

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je njegovom preosveštvenstvu mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju izbor za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

"Povodom Vašeg izbora na patrijaraški tron, u ime srpskog naroda iz Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam čestitke sa iskrenim željama da učinite sve što je u Vašoj moći za dobrobit Crkve i naroda", navela je Cvijanovićeva, saopštila je Informativna služba predsednice Republike Srpske.

Istakla je da je uverena da su pravoslavni vernici njegovim izborom dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja i da će, svojom mudrošću i otvorenim pristupom, uspešno voditi pravoslavni narod.

"Srpska pravoslavna crkva uvek je bila uz svoj verujući narod, njegov pouzdan duhovni i moralni oslonac i dostojanstveno prolazila kroz različita iskušenja", poručila je Cvijanovićeva i dodala

"U uverenju da ćete dostojno i savesno obavljati poverenu Vam časnu dužnost i nastaviti da jačate jedinstvo i sabornost SPC-a i biti snažan zaštitnik i čuvar naše tradicije i identiteta, srdačno Vas pozdravljam“.

Ministar Nedimović čestitao Porfiriju izbor za patrijarha

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović čestitao je danas mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju izbor za patrijarha SPC, saopšteno je iz tog ministarstva.

''Vasa Svetosti, čestitam Vam dolazak na Svetosavski tron Srpske Pravoslavne Crkve. Uz želje za ličnu sreću i dobro zdravlje u ime svakog srpskog domaćina i poljoprivrednika koji je Crkvi oduvek svojim pravoslavnim bićem pripadao, i u svoje lično ime, želim Vam da nam dugo ostanete Patrijarh vascelog srpskog naroda gde god se on na ovom svetu nalazi'', navodi se u čestitki ministra Nedimovića.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda" Dodik čestitao novoizabranom patrijarhu Porfiriju

Izvor: Blic, 18.Feb.2021

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha srpskog, poželjevši mu duhovnu snagu, mudrost i blagost u obavljanju svete dužnosti u ovim bremenitim vremenima prepunim raznih iskušenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.