Milorad Dodik i SNSD kažnjeni s 12.000 konvertibilnih maraka zbog govora mržnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Dodik i SNSD kažnjeni s 12.000 konvertibilnih maraka zbog govora mržnje

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas novčano kaznila Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorad Dodika, njenog kandidata za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, sa ukupno 12.000 konvertilbih maraka (6.000 evra).

Portal Klix (klix.ba) navodi da je ta Komisija utvrdila da je SNSD kao politički subjekt odgovoran što je njen kandidat za člana Predsedništva BiH Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Dodik 4. oktobra 2018. koristio jezik koji bi mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Zbog toga SNSD-u izrečena novčana kazna od 7.000, ; a Dodik je kažnjen sa 5.000 konvertibilnih maraka. Odluka nije pravosnažna jer se protiv nje može podneti žalba Apelacionom odeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.