Izetbegović: Milorad Dodik obećao da više neće biti izvor destabilizacija

Izvor: Blic, 13.Apr.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Milorad Dodik obećao da više neće biti izvor destabilizacija

Bošnjački član u Predsedništvu BiH Bakir Izetbegović rekao je u da neće raditi ništa što bi moglo ponovo da pokoleba odnose u BiH. On je dodao da nema istine u priči da priprema apelaciju kako bi osporio ime Republike Srpske.

- Nema istine u toj priči. Ne pripremam nikakvu apelaciju. Kao što rekoh, neću raditi ništa što bi moglo ponovo da pokoleba odnose i da nas zaustavi na našem evroatlantskom putu, na putu obnove privrede i kreiranja novih radnih mesta. To će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti fokus onoga što će raditi SDA i ja na čelu SDA - rekao je Izetbegović u intervjuu za TV1.

Komentaričući nedavni dolazak premijera i novoizabranog predsednika Srbije u BiH Aleksandra Vučića, Izetbegović kaže da je Vučić "sazreli političar, sazreli nacionalista političar".

- Bilo je s njegove strane u mladosti nespretnih izjava i strvari koje su opterećivale odnos Bošnjaka i njega, ali je to prošlost - rekao je Izetbegović.

Dalje navodi da Vučić relaksira odnose i poziciju Srba na Balkanu. "On je čovek u 40-im, ozbiljan i moćan političar. Prate ga njegovi i ima dobro usjerenu politiku, ako je ne promeni", rekao je Izetbegović.

Osvrćući se na poslednji sastanak lidera regiona u Mostaru, Izetbegović je rekao da ga je iznenadila atmosfera i otvorenost dijaloga na toj radnoj večeri.

- Svi smo govorili šta nas frustrira kod druge strane. Kao unutar porodice kada pred prijateljima počne rasprava sa željom da se nešto uradi. Dodik je tri puta rekao – dajte ljudi da ovo rešavamo. Evo ja neću više biti izvor destabilizacija. Mislim da se treba nastaviti sastajati i razgovarati. To je način izlaska iz ovoga, da jedni druge bolje shvatimo - rekao je Izetbegović.

Komentarišući promene izbornog zakona i zahteva HNS, on kaže da SDA neće prihvatiti da se Federacija BiH deli da dve izborne jeidnice.

Što se tiče Saveza za promene, Izetbegović kaže oni će imati izbore u maju i posle toga će se valjda raščistiti odnosi unutar njih samih.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izetbegović: Milorad Dodik obećao da više neće biti izvor destabilizacija

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2017

SARAJEVO - Bošnjački član u Predsedništvu BiH Bakir Izetbegović rekao je u da neće raditi ništa što bi moglo ponovo da pokoleba odnose u BiH. On je dodao da nema istine u priči da priprema apelaciju kako bi osporio ime Republike Srpske..."Nema istine u toj priči. Ne pripremam nikakvu apelaciju....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.