Ivanić: O izgradnji auto-puteva odlučuju entiteti

Izvor: RTS, 31.Jan.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: O izgradnji auto-puteva odlučuju entiteti

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je, posle trojnog sastanka u Istanbulu gde je dogovorena gradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, da o tom projektu treba da odluče entiteti.
"Izetbegović će sada morati prvo da obavi razgovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Vladom RS, kao što će, kako kaže, morati da obavi razgovor i sa Vladom FBiH a u njoj ima i predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << HDZ-a", rekao je Mladen Ivanić za N1 u Sarajevu.

Podsetio je da je sistem BiH takav da entiteti odlučuju o izgradnji auto-puteva.
Na sastanku predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu, kojima se u jednom trenutku u ponedeljak priključio i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, dogovorena je gradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, prenosi Tanjug.
Ivanić ukazuje na to da Predsedništvo BiH nije odlučilo o putu Izetbegovića u Istanbul, te da je tamo bio kao bošnjački član Predsedništva.
Primetio je da se ono što je objavljeno da je dogovoreno o gradnji auto-puta uklapa sa onim što je, kako kaže, on govorio sve vreme.
"Rasprava o tome kuda će ići auto-put je besmislena i na kraju će se pokazati da će se dugoročno morati graditi. Kada je RS u pitanju i auto-put od Bijeljine do Kuzmina kao što je interes i da se napravi put od Sarajeva prema Višegradu i na kraju se to u suštini i desilo, barem u onome što smo čuli da je dogovoreno", rekao je Mladen Ivanić.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanić: O izgradnji autoputeva odlučuju entiteti

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2018

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je, posle trojnog sastanka u Istanbulu, gde je dogovorena gradnja autoputa Beograd - Sarajevo, da o tom projektu treba da odluče entiteti Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je, posle trojnog sastanka u Istanbulu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.