Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Nerealna priča o mojoj ostavci

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da je izjava predsednika Srpske Milorada Dodika da je uslov za njegovu ostavku i prevremene predsedničke izbore ostavka srpskog člana Predsedništva BiH "priča u kojoj se ne želi postići nikakav rezultat".

"Svima je poznato da bi se u slučaju moje ostavke tada birao novi član Predsedništva BiH u parlamentu BiH i sigurno bi to bio Mladen Bosić", rekao je Ivanić Srni.

On smatra da je Dodikova izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << priča koja je, kako kaže, "nerealna i nemoguća".

"Ako on smatra da treba da budu održani prevremeni izbori bilo bi dobro da pokrene inicijativu za promjenu Ustava i zakona. Uveren sam da ima dosta prijatelja u FBiH koji će mu pomoći da dobije potrebnu većinu. Kada to uradi, o tim stvarima se može pričati", kaže Ivanić.

Dodik je rekao da prevremeni parlamentarni i predsednički izbori u Srpskoj nisu sporni, pod uslovom da budu održani u isto vreme sa izborima na nivou BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanić: Dodikova priča nerealna i nemoguća

Izvor: B92, 17.Maj.2016

Banjaluka -- Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je Dodikova priča o njegovoj ostavci “priča u kojoj se ne želi postići nikakav rezultat"..."Svima je poznato da bi se u slučaju moje ostavke tada birao novi član Predsedništva BiH u parlamentu BiH i sigurno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.