Ivanić: Dejtonski sporazum štiti Srbe, Srpskoj ne trebaju avanture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2018, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Dejtonski sporazum štiti Srbe, Srpskoj ne trebaju avanture

Izjava Milorada Dodika o razgraničenju Srba u Bosni i Hercegovini mogu dovesti do toga da Srbi izgube sve što su dobili Dejtonskim mirovnim sporazumom, a dobili su mnogo, naglasio je srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić za list Danas.

On je podsetio da je narod uspostavljanjem Republike Srpske dobio svoje institucije koje mu garantuju samostalnost unutar BiH, a to znači da ni jedna odluka ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti doneta bez Srba.

"To je jako dobra pozicija koju ne treba menjati i zato sam protiv Dodikovog olakog dodeljivanja BiH Bošnjacima", rekao je Ivanić za Danas.

Prema njegovim rečima nesporno je da će ovogodišnje izbore obeležiti borba njih dvojice za srpskog člana Predsedništva, s tim što imaju potpuno suprotne političke stavove.

"Dodik vodi u neizvenost i stalno otvara pitanje promene Dejtona, a ja sam uveren da su zaštita srpskog naroda i statusa Republike Srpske trenutno najbolji upravo kroz Dejtonski sporazum", izjavio je Ivanić.

Republici Srpskoj ne trebaju "avanture", ocenio je, već snažna ekonomska, privredna i moralna obnova.

Na stav Angele Merkel da "nema promene granica na Balkanu", Ivanić je konstatovao da je to pitanje otvoreno raspadom bivše Jugoslavije i da ga je teško zaustaviti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.