Incko nenajavljeno u Banjaluci s Dodikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2009, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko nenajavljeno u Banjaluci s Dodikom

BANJALUKA - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko danas je nenajavljeno stigao u Banjaluku, gde se sastao s najvišim funkcionerima Republike Srpske s kojima, kako se pretpostavlja, razgovara o spornim zaključcima entitetskog parlamenta o prenosu nadležnosti s RS na državni nivo.

Incko se u zagradi parlamenta RS sastao s predsednikom Narodne skupštine Igorom Radojičićem i premijerom Miloradom Dodikom.

Banjalučki Glas Srpske objavio je da je Incko pripremio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokument na šest stranica u kojem obrazlaže svoje stavove prema kojima zaključi parlamenta RS imaju antidejtonske i antiustavne elemente, o čemu će obavestiti Dodika.

Iz OHR-a danas nisu potvrdili niti demantovali pisanje Njujork tajmsa da će visoki predstavnik u BiH danas objaviti odluku o poništenju spornih zaključaka Narodne skupštine RS.

Ovaj list je naveo da je Incko juče potpisao odluku o poništenju skupštinskih zaključaka, a da bi ta odluka danas trebalo da stupi na snagu.

Parlament RS trebalo bi u ponedeljak, 22. juna, da utvrdi stav o zahtevu visokog predstavnika da se ponište skupštinski zaključi kojima se traži preispitivanje prenetih entitetskih nadležnosti na državni nivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo sastanak Incka sa Dodikom i Radojičićem

Izvor: Cafe.ba, 20.Jun.2009

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko sastali su se danas u Banjaluci, gdje bi trebalo da razgovaraju o zaključcima parlamenta Srpske o efektima prenosa nadležnost sa RS na BiH, javlja Srna.

Nastavak na Cafe.ba...

Incko poništio zaključke Narodne skupštine RS

Izvor: Mondo, 20.Jun.2009

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko stavio je van snage zaključke Narodne skupštine Republike Srpske (RS) od 14. maja, saopšteno je iz OHR-a. Pre saopštavanja ove odluke on se sastao sa premijerom Miloradom Dodikom u Banjaluci.

Nastavak na Mondo...

Incko poništio zaključke Skupštine Republike Srpske

Izvor: RTS, 20.Jun.2009

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko poništio zaključke Narodne skupštine RS o efektima prenosa entitetskih nadležnosti na državni nivo, navodeći da oni nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Zvaničnici RS oštro protestuju zbog Inckove odluke. ..Posle više od pet sati razgovora visokog predstavnika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.