Incko i Dodik bez dogovora

Izvor: S media, 04.Maj.2011, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko i Dodik bez dogovora

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da Republika Srpska neće i ne može da povuče odluku o raspisivanju referenduma. Valentin Incko izjavo da nije postigao dogovor po pitanju referenduma sa Dodikom.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas da RS neće i ne može povući odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"On je rekao da je odluka o referendumu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "legitimna, zasnovana na Ustavu i zakonu", te da RS "nema nikakve skrivene namere i da neće i ne može da povuče odluku o referendumu".

"Odluka je doneta i ona ne zadire u entitetsku strukturu ili bilo šta drugo. Ona brani Dejton", kazao je Dodik novinarima posle sastanka s visokim predstavnikom u BiH valentinom Inckom.


On je kazao da su Incko, a prethodno i američki ambasador u BiH Patrik Mun, od njega tražili mogućnost da se poništi odluka Narodne skupštine RS o referendumu, da bi se na taj način izašlo iz postojeće situacije.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom danas u Banjaluci nije postigao dogovor o sprovodjenju kontroverznog referenduma u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Nismo se složili u vezi sa referendumom. Vi znate kakav je stav medjunarodne zajednice, a Dodik se s tim nije složio", kazao je Incko posle sastanka.

Visoki predstavnik je rekao da je sa predsednikom RS razgovarao i o formiranju vlasti na državnom nivou BIH, i o mogućnostima saradnje dve entitetske vlade.

Srbi prete napuštanjem institucija BiH!

Mun: Referendum u RS nelegalan

Lajčak: Referendum neprihvatljiv

Incko je ranije upozorio da će poništiti odluku Skupštine RS o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, ako vlasti RS ne odustanu od provodjenja referenduma.

O pitanju referenduma sa Dodikom je danas u Bnajaluci razgovarao i ambasador SAD u BiH Patrik Mun koji je izjavio da je odluka o održavanju referenduma "nelegalna i antidejtonska".

Više pročitajte OVDE.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Odluka o referendumu legitimna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2011

BANJALUKA -..Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas da je odluka o referendumu u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH legitimna, zasnovana na Ustavu i zakonu...Dodik je, posle razgovora sa Visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom, novinarima rekao da RS nema nikakve skrivene namere...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik: Incko nema opštu podršku Zapada

Izvor: S media, 04.Maj.2011

Milorad Dodik o referendumu u RS koji bi visoki predstavnik trebalo da zabrani: Narod želi jaku i stabilnu Republiku Srpsku. Mnogi nisu saglasni sa Inckovom politikom. ..Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko današnju sednicu Saveta za implementaciju mira, kako...

Nastavak na S media...

Dodik: Ne možemo povući referendum

Izvor: Mondo, 04.Maj.2011

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas da RS neće i ne može povući odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Svi izabrani i imenovani funkcioneri iz Republike Srpske napustiće zajedničke organe, agencije i institucije BiH ukoliko visoki predstavnik Valentin Incko uvede...

Nastavak na Mondo...

Dodik: Incko nema podršku Zapada

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2011, 10:22

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nema opštu podršku Zapada u namjeri da poništi odluku o raspisivanju referenduma u Srpskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Savet za primenu mira danas o referendumu u RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2011

SARAJEVO -..Upravni odbor Saveta za primenu mira u BiH (PIC) danas treba da razmotri odluku Republike Srpske o održavanju referenduma o legalnosti i ustavnosti Suda i Tužilaštva BiH, posle čega bi visoki predstavnik za BiH Valentin Incko mogao doneti odluku o poništavanju tog referenduma...Incko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Četvorica ratnih invalida štrajkuju glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2011

BANJALUKA -..Četvorica ratnih vojnih invalida Republike Srpske (RS) 10 dan štrajkuju glađu u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" u blizini Vlade RS, zahtevajući da razgovaraju sa predsednikom Miloradom Dodikom i premijerom Aleksandrom Džombićem...Ratni vojni invalid iz Dervente Zoran Kolundžija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik: Nemamo nameru da odustanemo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2011

SARAJEVO -..Mi nemamo nameru da odustanemo i povučemo odluku o raspisivanju referenduma, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom najave da će visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko poništiti odluku o raspisivanju referenduma u RS...Dodik je u izjavi Radio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Incko odložio odluku

Izvor: RTS, 05.Maj.2011

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ostavio Banjaluci rok od sedam dana da povuče odluku o raspisivanju refernduma ili će poništiti referendum. ..Republika Srpska ima nedelju dana da povuče odluku o održavanju referenduma, ili će to učiniti visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.