Hrvatski predsednik u RS, prvi put posle 15 godina

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Maj.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski predsednik u RS, prvi put posle 15 godina

BANJALUKA  - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović doputovao je u Republiku Srpsku, u prvu posetu šefa hrvatske države tom entitetu BiH u poslednjih 15 godina.

Predsednik Hrvatske prvo se u Derventi sastao sa predstavnicima hrvatskih stranaka u BiH, a zatim sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Josipović i Dodik će zatim, zajedno sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem, obići >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mesta stradanja tri bosanskohercegovačka naroda - Sijekovac, Briševo i Kozarac, gde će odati počast srpskim, hrvatskim i muslimanskim žrtvama rata u BiH.

Josipović je u RS doputovao posle sastanka Igmanske inicijative u Sarajevu, odakle su lideri regiona u zajedničkoj deklaraciji poslali poruku saradnje i unapređenja poverenja na zajedničkom putu ka EU.

Josipović je u izjavi novinarima danas u Derventi pozitivno ocenio sarajevski skup.

"Poslata je poruka mira i saradnje u BiH i regionu u celini", kazao je Josipović.

Ranije danas, Josipović je razgovarao iza zatvorenih vrata u Žepču sa bosanskim nadbiskupom Vinkom Puljićem, a u toku popodneva Josipović će se u Banjaluci sastati sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, prenela je Hina.

Planirana je i radna večera koju u Banjaluci organizuje član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović kojoj bi, prema nekim najvama, trebalo da prisustvuje i predsednik Crne Gore Filip Vujanović. Šef crnogorske države u ponedeljak bi trebalo da se zvanično susretne sa liderima RS.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.