Dodiku u Skoplju uručena Svetosavska povelja

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodiku u Skoplju uručena Svetosavska povelja

Srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku u Skoplju je na Svetosavskoj akademiji uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Severnoj Makedoniji - Svetosavska povelja.
Odluku o dodeli ovog velikog priznanja jednoglasno je doneo Organizacioni odbor za obeležavanje nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji "Svetosavska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelja 2020", na predlog Srpske zajednice u toj zemlji, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.
Svetosavska povelja dodeljena je Dodiku za izuzetan doprinos afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u celom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Severnoj Makedoniji.
Dodik se zahvalio na ovom velikom priznanju poručivši "da smo svi mi deo jednog, kako je rekao, velikog srpskog naroda".
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.