Izvor: BanjalukaLive.com, 06.Jan.2013, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik za podjelu Kosova

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se zalaže za podjelu Kosova na dvije države za dva naroda. On smatra da bi organizovanje međunarodne konferencije po uzoru na Dejton radi rješavanja pitanja Kosova bilo pogubno po interese Srbije, jer bi to otvorilo mogućnost raznim međunarodnim mešetarima da otvore pitanje i Sandžaka i Vojvodine. "Insistiranje na podjeli Kosova na dvije države za dva naroda, za šta se ja zalažem, posljednja je linija odbrane srpskih nacinalnih interesa", rekao je u intervjuu prazničnom dvobroju "Blica" Dodik. On je, međutim, dodao da je primarni princip RS da prati Srbiju u onome Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/dodik-za-podjelu-kosova.html)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Dodik: Konferencija o Kosovu bila bi pogubna za interese Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2013

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi organizovanje međunarodne konferencije prema uzoru na Dejton u vezi sa rješavanjem pitanja Kosova bilo pogubno za interese Srbije, jer bi otvorilo mogućnost raznim međunarodnim mešetarima da otvore pitanje i Sandžaka i Vojvodine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.