Dodik za RTS: Ne želim dodatne podele unutar BiH

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik za RTS: Ne želim dodatne podele unutar BiH

Novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže za RTS da će njegova platforma za delovanje biti Ustav BiH i Dejtonski sporazum.
Milorad Dodik je gostujući u emisiji Upitnik rekao da u budućnosti želi da Srbija i Bosna i Hercegovina imaju dobru saradnju.

Kada je reč o pitanju Kosova, srpski član >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Predstavništva BiH napominje da tu "nema dilema" te da će pratiti Beograd i Srbiju.
Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država, Dodik kaže da je to bila nepotrebna izjava imajući u vidu da je Vučić, kako kaže, svima čestitao.
Dodik ističe da ne želi da pravi dodatne podele unutar BiH niti da se Republike Srpska degradira.
Srpski član Predsedništva BiH navodi da će njegova platforma za delovanje biti Ustav BiH i Dejtonski sporazum. 
"Moja politika je mir, da se odluke uzmu u okviru organa, a ne visoki predstavnik, da se američki i britanski ambasador ne mešaju u mikroupravljanje", ističe Dodik.
Dodik ne isključuje mogućnost da RS bude nezavisna kao, kako kaže, posledica neuspeha ustavne BiH. 
Govoreći o najavama da će u zgradu Predsedništva BiH doneti zastavu Republike Srpske, Dodik napominje da on dolazi iz RS te da je zato sasvim logično da donosi politike iz Srpske i njena obeležja.
Prema njegovim rečima, BiH je složena zemlja i nema svoj identitet bez sastavnica - dva entiteta i tri naroda. "Ne vidim zašto zastava treba nekog da uznemiri", kaže Dodik. 
Dodaje da će, ako ne bude dobio podršku za zastavu, biti problema sa sednicama Predsedništva.
"Ima telefona. Stvar nije simboličkog karaktera. Ukoliko pristanete da se identitet RS svali na upražnjavanje u Banjaluci, dobijete priču da 9. januar nije Dan Republike Srpske", napominje srpski član predsedništva BiH.
Za sebe kaže da nije bosanskohercegovački unitarista te da neće dozvoliti majorizaciju bilo koga.
"Uveren sam da smo, pri procesu majorizacije, blizu oružanog konflikta", napominje Dodik. 
Kada je reč o timu sa kojim će raditi, Dodik kaže da proslavljeni reditelj Emir Kusturica može mnogo da mu pomogne kao savetnik s obzirom na iskustvo i poznavanje lokalnog mentaliteta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ne želim dodatne podele unutar BiH

Izvor: BKTV News, 16.Okt.2018

Moja politika je mir, kaže novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ..Milorad Dodik je gostujući u emisiji "Upitnik" rekao da u budućnosti želi da Srbija i Bosna i Hercegovina imaju dobru saradnju...Kada je reč o pitanju Kosova, srpski član Predstavništva BiH napominje da tu...

Nastavak na BKTV News...

Dodik: Rusija se nije mešala, Putin mi je samo poželeo...

Izvor: B92, 16.Okt.2018

Novoizabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da on ne ide u Sarajevo da bi pravio dodatne podele u BiH...On je istakao i da ne može da dozvoli da se degradira Srpska..."Republika Srpska je meni pre svega, ja ću pokušati da pravim neku moguću Bosnu, za razliku...

Nastavak na B92...

Dodik: Ne želim dodatne podele unutar BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018

Novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da će njegova platforma za delovanje biti Ustav BiH i Dejtonski sporazum...Dodik je za RTS rekao da u budućnosti želi da Srbija i Bosna i Hercegovina imaju dobru saradnju...Kada je reč o pitanju Kosova, napominje da tu "nema dilema",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik: Moja politika je mir

Izvor: Danas, 16.Okt.2018

Novoizabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je večeras da će njegova platforma za delovanje biti Ustav BiH i Dejtonski sporazum i da u budućnosti želi da Srbija i BiH imaju dobru saradnju. Članak Dodik: Moja politika je mir se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.