Dodik srpeman na dogovor oko akcija SIPA

Izvor: Mondo, 11.Dec.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik srpeman na dogovor oko akcija SIPA

Predsednik Srpske, Milorad Dodik, pozvao je danas ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i druge institucije BiH da s organima RS dogovore procedure u vezi s budućim akcijama Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa). I Srbija zabrinuta

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Dodik je rekao da RS želi mir i stabilnost, ali da više neće dozvoliti "upade" Sipe (Državna agencija za istrage i zaštitu) u njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << institucije bez saradnje sa policijom RS.

Upitan da li je RS prekinula saradnju sa Sipa i državnim pravosudnim institucijama zbog istraga koje se vode protiv njega, on je kazao da nema ništa protiv da ga istražuje bilo koja institucija i da preduzimaju bilo kakve aktivnosti koje smatraju potrebnim, ali da je odluka o prekidu saradnje doneta "isključivo radi zaštite RS".

SRBIJA ZABRINUTA ZBOG STANJA BIH – RS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija posebno prati situaciju u Bosni i Hercegovini i Srpskoj, i da će se po povratku iz Brisela sastati sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

"Sinoć sam kratko razgovarao sa Dodikom. Posebno pratimo situaciju u BiH i RS", kazao je Vučić odgovarajući na pitanje o ustavnoj krizi u RS, nakon obilaska pogona kompanije Lames u Sremskoj Mitrovici.

Dodao je i da će u Beogradu posle Brisela, u koji putuje u ponedeljak, moći otvoreno da razgovara o svemu sa Dodikom.

Narodna skupština Srpske podržala je juče na posebnoj sednici u Banjaluci zaključke Vlade, među kojima i da se zbog "protivustavnog delovanja Agencije za istrage i zaštitu BiH prekida saradnja sa ovom agencijom, Sudom i Tužilaštvom BiH".

Sednica je održana povodom upada pripadnika SIPA u zgradu policije i opštinu u Novom Gradu, navodno zbog sprečavanja uništavanja dokaza o raznim zločinima Srba u građanskom ratu u BiH.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.