Izvor: Luftika.rs, 19.Jul.2020, 18:15

Dodik savetuje Vučića: Policija blaga tokom protesta, trebalo je da udare jače

Predsednik SNSD i gospodar život i smrti Milorad Dodik u Republici Srpskoj izjavio je da misli da su vlasti i policija u Srbiji bili isuviše korektni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu i drugim gradovima širom zemlje.
On se pobrinuo da svom kolegi u Srbiji, Aleksandru Vučiću da punu podršku, ali jedan prijateljski savet iz iskustva sa razbijanjem demonstracija u Banjaluci, kada su se građani okupili zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << što su policajci ubili mladića Davora Dragičevića.
– Gledajući rušenje i nasilje u Beogradu, mislim da su vlast i policija bili isuviše korektni. Za svaki napad na policajca trebalo je uzvratiti žešće. Američki policajac puca u čoveka za kog sumnja da je pretnja za njegov život – kazao je Dodik za „Politiku“.
Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine koji su nastavljeni u Briselu, Dodik je rekao da za to predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da ima apsolutnu podršku Srbije.
„Vučić mora da ima apsolutnu podršku, koja bi ga još više obavezivala, a ne da se suočava sa stalnim napadima kako želi razgraničenje, a možda baš oni koji ga napadaju priželjkuju tako rešenje, pa prave tu vrstu atmosfere“, ocenio je Dodik.
Dodik je rekao da je uveren da nema „boljeg branioca srpskih interesa na Kosovu“ od Aleksandra Vučića.
„Pregovarači iz Beograda, s Vučićem na čelu, sigurno neće učiniti ništa na štetu kratkoročnih ili dugoročnih intersesa srpskog naroda i srpske država“, kazao je Dodik.
Dok Vučić ostvaruje svoj dečački san, ja perem babu u Nemačkoj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.