Dodik samo ide u Vašington, ne na Trampovu inauguraciju

Izvor: B92, 26.Dec.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dodik samo ide u Vašington, ne na Trampovu inauguraciju"

Sarajevo -- Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak kaže da predsednik RS Milorad Dodik nije dobio zvaničan poziv iz SAD da prisustvuje Trampovoj inauguraciji.

"Dodik nema poziv od zvanične administracije. Jedini način da dobije zvanični poziv od administracije SAD je bio putem Ministarstva inostranih poslova BiH, što se nije desilo”, rekao je Crnadak.

Radio-televizija Republike Srpske objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je poziv Dodiku na inauguracioni prijem u Vašingtonu, navodeći da je prvi čovek bh. entiteta "pokazao pozivnicu za inauguraciju Trampa" koju je dobio 2. decembra.

Komentarišući taj poziv, ministar spoljnih poslova BiH je kazao da se vidi da je to "poziv jednog od Dodikovih lobista, kojeg je on nedavno ugostio u Banjaluci zajedno sa suprugom".

"Vidljivo je da se taj događaj ne dešava na samoj inauguraciji, nego u jednom od vašingtonskih hotela", rekao je Crnadak, prenela je regionalna N1 TV.

U maju je u Banjaluci boravila grupa sadašnjih i bivši američkih kongresmena, koji su se sastali s Dodikom, premijerkom RS-a Željkom Cvijanović i sadašnjim gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Crnadak je ocenio da je Dodik prvobitno obelodanio informaciju o navodnom pozivu za inauguraciju na dan kada su u Banjaluci bili protesti sindikata, kako bi skrenuo pažnju javnosti sa tog događaja.

"Funkcioneri RS treba što više putuju i što više otvaraju RS, a ne da od nje prave izolovano područje. U tom smislu, dobro je da se putuje, ali ovo definitivno nije nikakakv zvaničan poziv na inauguraciju, već boravak predsednika RS u Vašingtonu u vreme kada se inauguracija dešava", rekao je Crnadak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.