Dodik protiv toga da iko u ime BiH ide na komemoraciju Širaku

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik protiv toga da iko u ime BiH ide na komemoraciju Širaku

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik bio je protiv toga da iko u ime institucije Predsedništva BiH prisustvuje komemoraciji povodom smrti Žaka Širaka.

Sarajevski portal Klix piše da su se tom Dodikovom stavu usprotivli predsedavajući Predsedništva, iz reda hrvatskog naroda, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka Željko Komšić, i bošnjački član Šefik Džaferović.

Nakon toga je, navodi se, odlučeno da Džaferović otputuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na komemoraciju u Pariz.

Prema pisanju federalnih medija, ovo je mogao da bude "međunarodni skandal" i dodaju da Dodik nije uputio ni saučešće povodom smrti Širaka.

Inače, Žak Širak je bio jedan od zagovornika bombardovanja vojnih snaga Republike Srpske i bombardovanje Srbije 1999. godine, kada je izjavio: "Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Portal Klix: Dodik bio protiv da bilo ko ode na komemoraciju Žaku Širaku

Izvor: Beta, 30.Sep.2019

Član Predsedništva BIH Milorad Dodik je "pokušao da izazove medjunarodni skandal" svojim protivljenjem da bilo ko u ime Predsedništva BiH prisustvuje današnjoj komemoraciji u Parizu povodom smrti bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka, objavio je sarajevski portal Klix."Skandal i ogromnu sramotu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.