Dodik predsednik Republike Srpske

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik predsednik Republike Srpske

Moj cilj je jaka, stabilna, demokratska i prosperitetna Srpska, sa nadležnostima koje su joj verifikovane u Dejtonu i Parizu i suverenitetom koji je unela u državnu zajednicu BiH, rekao je juče predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posle preuzimanja dužnosti u Narodnoj skupštini RS.

"Poverenje koje su mi građani RS ukazali na izborima, obavezuje. Tim pre što su pred nama godine velikih izazova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji će tražiti iste takve odgovore. Želim da svi zajedno budemo garancija sigurnosti, trajnosti, neuništivosti i bezbednosti RS”, rekao je Dodik. On je istakao da je Republika Srpska suština njegovog političkog i životnog angažmana."Za te zadatke treba nam zajedništvo svih odgovornih snaga u RS - Narodne skupštine, Vlade, svih drugih isnstitucija i organizacija, kao i pojedinaca, koji žele razvoj demokratske, moderne i uspešne RS. Svi koji RS vide na takav način, deo su istog tima”, istakao je Dodik.

Očekujemo da će sve institucije u Bosni i Hercegovini (BiH) biti uspostavljene, kako bi bila obezbeđena politička stabilnost i kako bi Srbija sa BiH mogla da pokrene proces saradnje iznad svega u domenu ekonomije, ali i politike, izjavio je juče u Banjaluci predsednik Srbije Boris Tadić.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.