Dodik ponovo izabran za predsednika SNSD-a

Izvor: RTS, 15.Jun.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik ponovo izabran za predsednika SNSD-a

Predsedavajući predsedništva BiH, Milorad Dodik, ponovo je izabran za lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), najjače stranke u Republici Srpskoj.
Dodik je reizabran jednoglasno na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata. Saboru SNSD prisustvovali su i ministri spoljnih i unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, prenose Nezavisne.

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj.
"Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda", poručio je Dodik posle glasanja.
Otvarajući Sabor, Dodik je istakao da je Republika Srpska, predvođena SNSD-om i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji deo BiH.
Dodik je rekao da je Republika Srpska institucionalno, finansijski i politički stabilna, što je izuzetno značajno.
Naveo je da su period od prošlog do ovog stranačkog sabora obeležile pobede na lokalnim i opštim izborima, što je, kako je rekao, od presudnog značaja.

Prema njegovim rečcima, međutim, uvek se može bolje, jer postoje pretpostavke za tako nešto. Na nivou BiH, navodi Dodik, SNSD nastavlja da se bori za prava srpskog naroda i Republike Srpske.
Politika Benjamina Kalaja, koji je pokušao da stvori 'integralnu bosansku naciju', svojevremeno je išla za tim da ovde nestanu nacije, da bude formirana jedna nacija, što nije prošlo. I sada se tako nešto traži, da odustanemo od svog identiteta, što nikada nećemo dozvoliti", zaključio je Dodik.
Na Saboru su izabrani novi saziv Glavnog odbora i Statutarna nadzorna komisija SNSD-a.
Dačić: Zajednički interes svih treba da bude ravnopravnost
Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je u Laktašima da treba težiti životu u miru i saradnji sa svim ostalim narodima, ali da srpski narod treba da štiti svoje interese.
Dačić je na Saboru SNSD-a istakao da BiH nije, niti će biti muslimanska, i da zajednički interes svih treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, prenose Nezavisne.
Poručio je da su zaštita, čuvanje i razvoj Republike Srpske glavni nacionalni interesi Srbije, kao i da se njegova partija uvek borila za Srpsku i prava srpskog naroda u BiH.
"Želimo da se poklonimo svima koji su dali živote za Republiku Srpsku i srpski narod. U nama ćete imati veliku podršku, a Srbija će štiti interes Republike Srpske i srpskog naroda ma gde bio", rekao je Dačić i ocenio da je važno da srpski narod bude jedinstven.
Dačić je naglasio da je srpski narod zahvalan za podršku Rusije i Kine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sabor SNSD: Dodik reizabran za predsednika, Dačić: 'BiH neće biti muslimanska država'

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2019

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je ponovo izabran za predsednika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)...Kako prenosi Hina, Dodik je bio jedini kandidat, a na Saboru (kongresu) SNSD je izabran jednoglasno...Dodik je u govoru učesnicima Sabora, među kojima je bio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.