Izvor: S media, 24.Sep.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik ponovio: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ponovljena izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da u Srebrenici nije bilo genocida ponovo je izazvala reagovanje javnosti u BiH.

Sarajevski "Dnevni avaz" podseća da Dodiku ovo nije prvi put da negira postojanje genocida u Srebrenici, iako je, kako se navodi, to potvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu

"Pitanje je samo, da li će i ovaj njegov nastup proći bez odgovarajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << međunarodne reakcije kao što je to do sada bio slučaj", navodi "Avaz" koji piše da je Dodik, između ostalog, veličao odnose Republike Srpske i Rusije, a "dotakao" je kažu i Tursku.

Zagrebački "Jutarnji list" je Dodikov nastup u Srebrenici objavio pod naslovom: "Dodik opet provocira".

Dodik je, pak, rekao da mu je stalo "da se Srebrenica razvija i da više Srbi ne budu zapostavljeni i poniženi kao što su to do sada bili". "Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča koja je prosipana da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve. To mora prestati. Srbi su dobri ljudi, ponosan narod, dobri su i Bošnjaci kao narod, ali im je loša politika", kazao je Dodik sinoć na predizbornom skupu u Srebrenici.

On je pručio da za zločine koji su se se desili u Srebrenici treba da odgovaraju oni koji su ih počinili, ali se ne sme zanemariti odgovornost i sa druge strane za 28.000 srpskih žrtava.

"Odgovore na ova pitanja treba da daju sudovi, a ne bilo ko iz politike i od političara", poručio je predsednik RS.

Dodik je rekao i da se od Srebrenice sve vreme pokušavalo da napravi loše mesto za Srbe tvrdnjom da je ovde počinjen genocid.

"Ja ovde tvrdim da nije počinjen genocid. Nije bilo genocida. Postojao je plan po kojem su određeni stranci i bošnjački političari hteli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili", kazao je Dodik, preneli su bosanski mediji.

(Tanjug)

Foto: Beta, arhiva

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dodik negira genocid

Izvor: Danas, 24.Sep.2012

Od Srebrenice se sve vrijeme pokušavalo praviti loše mjesto za Srbe tvrdnjom da je ovdje počinjen genocid. Ja ovdje tvrdim da nije počinjen genocid. Nije bilo genocida. Postojao je plan prema kojem su određeni stranci i bošnjački političari htjeli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.