Dodik podržava DS i Tadića

Izvor: Glas javnosti, 06.Apr.2012, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik podržava DS i Tadića

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske i lider SNDS-a Milorad Dodik izjavio je da su on i njegova stranka zainteresovani da Srbija u maju dobije demokratske i legitimne izbore, da oni podržavju Demokratsku stranku i Borisa Tadića za predsednika, ali da će poštovati rezultat koji god bude.

"Naravno da smo zainteresovani za to da Srbija dobije demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i legitimne izbore i mi ćemo poštovati rezultat koji god bude. U tome svemu, moja partija SNSD, ima sporazum o saradnji sa Demokratskom strankom i mi se toga držimo. Kao što su oni nas podržavali ovde i mi ćemo podržavati njih. Mi bismo želeli da oni ostvare izbornu pobedu, podržaćemo Borisa Tadića za predsednika Srbije i nema tu nikakvih vrsta spekulacija", rekao je Dodik u intervjuu banjalučkim Nezavisnim novinama.

On je kazao da Republika Srpska voli Srbiju i da želi da ona bude najmoćnija i najstabilnija zemlja na Balkanu, a ona to, kako je rekao, po potencijalima može da bude. Dodik smatra da Srbiji treba stabilna državna struktura.

"Njoj treba stabilna državna struktura. Srbija je mnogo ranjena u prošlosti, neopravdano ponižena od strane međunarodne zajednice u mnogim procesima. Srpski narod mora da veruje, ne samo iz Srbije, nego i svi mi, u jaku srpsku državu koja se zove Srbija i u jaku srpsku državu koja se zove Republika Srpska", rekao je Dodik.

On je dodao da ne treba bežati od toga da se kaže da je Republika Srpska država. "Suvereno vladamo u mnogim stvarima i u čemu smo mi manja država nego bilo koja druga članica Evropske unije", primetio je Dodik.

Govoreći o odnosima Republike Srpske u okviru BiH, Dodik je rekao da je BIH veliki teret za RS jer "ogromno košta", a od nje se ne dobija ništa, osim problema.

"Jasno je da je BiH zemlja o kojoj nikada nisu odlučivali ljudi u njoj samoj. Uvek je odlučivao neko drugi. Podaništvo koje postoji prema strancima s bilo koje strane je ogromno. Zato BiH nikada neće ni naći svoj način egzistiranja, jer će uvek jedni, drugi ili treći gledati strance kako oni govore i šta bi trebalo da bude", naveo je Dodik.

On je kazao da se ponosi na Republiku Srpsku koja ima svoj autentičan politički stav o tome gde smo i kako ćemo se kretati dalje.

To, dodao je, ne zavisi ni od koga sa strane ni od Srbije ni bilo koga drugog.

"Republika Srpska pregovara u vezi s procesima u BiH na bazi Dejtonskog sporazuma nezadovoljna trajno činjenicom da su visoki predstavnici nasiljem nametali rešenja. Nikada se nećemo pomiriti s tim što su oni učinili", naveo je predsednik Srpske dodavši da dobronamernih stranaca nema i da svi oni u Srpsku dolaze radi svojih karijera.

Ovakav politicar fali na politickoj sceni Srbije, šteta što ne može da se kandiduje za predsednika Srbije!

A.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.