Dodik optužio opoziciju u RS: Zajedno sa strancima kontinuirano rade na destabilizaciji države

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik optužio opoziciju u RS: Zajedno sa strancima kontinuirano rade na destabilizaciji države

Predsednik RS ocenio sinoćna dešavanja opozicije u parlamentu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je opoziciju u Republici Srpskoj da zajedno sa stranim faktorima kontinuirano radi na destabilizaciji RS.

Dodik je za Radio-televiziju RS (RT RS) rekao da su sinoćnja dešavanja u parlamentu RS "pokazala da je destabilizacija Republike Srpske kontinuiran posao njenih spoljnih i unutrašnjih neprijatelja, koji su počeli napadima na njenog predsjednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MUP, RT RS, a sada i na Narodnu skupštinu RS".

On je ocenio da su jučerašnji potezi opozicije u parlamentu, kada je fizički blokirala rad Narodne skupštine RS, bežanje opozicionih stranaka od glasanja o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti.

- Rad Narodne skupštine RS se meri po tome da li imate većinu, a većina postoji. To što je neko sam sebe isključio ili nije došao na sednicu, ne znači da je Skupština krnja. Ovo je parlament u punom kapacitetu - rekao je predsednik RS.

Dodik je rekao da posle usvajanja ove rezolucije očekuje od svih predstavnika RS u bh. institucijama da prestanu bilo kakve aktivnosti u pogledu približavanja BiH NATO savezu.

- Naš interes nije NATO, jer nismo imali ništa od te alijanse… Normalno je da muslimani traže da budemo u NATO, jer je NATO u ime njih bombarodvao Srbe i naravno da njima to odgovara, ali zašto odgovara (liderima opozicije) Govedarici, Borenoviću, Čaviću - kazao je predsednik RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.