Dodik odgovorio: Zorana Mihajlović nas ne razume

Izvor: B92, 20.Jan.2016, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odgovorio: Zorana Mihajlović nas ne razume

Kao što za sve u BiH vladaju izvrnuti stavovi, tako i u ovom slučaju. Verujem da gospođa Mihajlović uopšte ne razume suštinu, kaže predsednik RS Milorad Dodik.

"Ne verujem da bi Srbija zbog referenduma u Republici Srpskoj mogla da ima problema, ili ja bar ne znam za to", kaže Dodik za "Večernje novosti", reagujući na izjavu potpredsednice srpske vlade Zorane Mihajlović "da referendum u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH nikako ne bi odgovarao Srbiji". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ostavljajući mogućnost da je Mihajlovićeva pogrešno interpretirana, Dodik tvrdi da je izneti stav "nešto što prvi put čuje, a da je došlo iz Beograda":

"Ono što je do sada bio stav Beograda jeste mišljenje da Srpska treba da razmisli o održavanju referenduma, ali da odluka treba da bude naša. Ovo bi, ako je tačno, bio prvi put da neko na taj način iznosi drugačiji stav."

Lider RS ističe da Srbija nije nikada pokazivala interes da se meša u unutrašnje stvari u BiH, pogotovo u Srpskoj, mada, kako je rekao, u Srpskoj vole da čuju stavove Srbije.

"Nama bi bilo žao da Srbija ima bilo kakve posledice u tom pogledu, ali ako je neko u Srbiji nešto preduzeo po tom pitanju, ja samo mogu da kažem da ćemo mi o tome samostalno odlučiti i sagledati sve stavove. Referendum će se jednog dana sigurno održati i u tom pogledu je najvažnije da se ne krši Dejtonski sporazum, a neka narod odluči", kaže Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.