Zorana nas ne razume

A. M.

20. 01. 2016. u 21:00

Dodik, za "Novosti", o izjavi vicepremijerke da bi referendum štetio Srbiji. Njen stav je nešto što prvi put čujem, a da je došlo iz Beograda

Зорана нас не разуме

Milorad Dodik

KAO što za sve u Bosni i Hercegovini vladaju izvrnuti stavovi, tako je i u ovom slučaju. Verujem da gospođa Mihajlović uopšte ne razume suštinu o čemu se tu radi i ne verujem da bi Srbija zbog referenduma u Republici Srpskoj mogla da ima problema, ili ja bar ne znam za to.

To je u sredu, za "Novosti", poručio Milorad Dodik, predsednik RS, reagujući na izjavu potpredsednice srpske vlade Zorane Mihajlović "da referendum u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH nikako ne bi odgovarao Srbiji".

Ostavljajući mogućnost da je Mihajlovićeva pogrešno interpretirana, Dodik tvrdi da je izneti stav "nešto što prvi put čuje, a da je došlo iz Beograda":

- Ono što je do sada bio stav Beograda jeste mišljenje da Srpska treba da razmisli o održavanju referenduma, ali da odluka treba da bude naša. Ovo bi, ako je tačno, bio prvi put da neko na taj način iznosi drugačiji stav.

Lider RS ističe da Srbija nije nikada pokazivala interes da se meša u unutrašnje stvari u BiH, pogotovo u Srpskoj, mada, kako je rekao, u Srpskoj vole da čuju stavove Srbije.

- Nama bi bilo žao da Srbija ima bilo kakve posledice u tom pogledu, ali ako je neko u Srbiji nešto preduzeo po tom pitanju, ja samo mogu da kažem da ćemo mi o tome samostalno odlučiti i sagledati sve stavove. Referendum će se jednog dana sigurno održati i u tom pogledu je najvažnije da se ne krši Dejtonski sporazum, a neka narod odluči - kaže Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

pera

21.01.2016. 12:33

Bez obzira sto je ministarka ona nije kompetentna da o referendumu govori. Zna se sta je njena uloga u srpskoj vladi i ciji je ona promoter.

Neshvaceni

21.01.2016. 12:39

Pobogu Milorade, svi znamo da ta cuvena Lija Zorana, ne iznosi stav Srbije, ni Srpskog naroda, vec samo svoj stav i stav NATO, te stoga ne obracaj na nju i njene reci nikakvu paznju. Niti je ona Srbima bitna, a najmanje to sto govori, a ni tebi Predsednice ne treba nista da znaci. Vodi RS u smeru u kome si namerio, a podrska Srpskog naroda nece ti biti uskracena.

Ђура Змај

21.01.2016. 13:19

Њен став није Њен став, већ НВО "Ист-вест бриџ", претходнице трилатерале у Србији, чији је Зорана члан (замрзла статус)... Е сад, питање је како је прошла "безбедносну проверу", и како Србске службе не знају ко су јавни и 8 тајних чланова ове организације..?

Politicka Pravda

21.01.2016. 14:02

Referendum je legitimno pravo naroda u RS.Mihajlovicka ae ne bi trebala mesati u ono sto ne poznaje