Dodik molio Vučića! Odlaže se poseta BiH

Izvor: Mondo, 04.Okt.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik molio Vučića! Odlaže se poseta BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH. Vučić prihvatio molbu.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U BiH su narasle tenzije uoči izbora.Pojedini mediji u Beogradu ali i u Republici Srpskoj plasirali su danas informacije o tome da se navodno pripremaju incidenti i neredi tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predizbornog skupa vladajuće stranke u RS na čijem je čelu Milorad Dodik, koji je zakazan za sutra.

Istog dana trebalo je da budu održana još dva skupa. Još jedan predizborni - opozicionog Saveza za pobedu i drugi protestnog karaktera - "Pravda za Davida" - u znak podrške Davoru Dragičeviću koji već mesecima traži istinu o ubistvu svog sina Davida, slučaja koji je uzbudio ceo region.

Drugi skup Saveza za promene je otlazan.

Tenzije u Banjaluci - "huligani hoće da naprave haos"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, prema ranijem planu trebalo sutra da poseti Istočno Sarajevo, ali je prihvatio molbu Dodika, tako da ipak neće putovati.

Posle sastanka sa Dejvidom Meklaisterom, Vučić je rekao da je prihvatio molbu predsednika RS Milorada Dodika da odloži posetu.

Dodik je, u pismu upućenom Vučiću, zamolio predsednika Srbije da odloži posetu Istočnom Sarajevu, zbog želje da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju buduđnost za srpski narod"

"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite a posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik.

Dodikovo pismo vam prenosimo u celini:

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dijele. Zato je i jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smijemo da odustajemo od toga.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za miješanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, ja Vas iskreno molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odložite za poslije predstojećih izbora.

To Vas molim sa istinskom željom is poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod.

Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku.

Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije.

Zato i ovom prilikom, kao predsjednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstveni srpski narod.

Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da ništa ne zamjerite narodu Republike Srpske, samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji, o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod.

Takođe želim da vas obavijestim da, voljom naroda Republike Srpske, bolnica koju sutra otvaramo u Istočnom Sarajevu, nosi ime "Srbija".

Do skorog viđenja i s poštovanjem,

Milorad Dodik".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.