Dodik kaže da presuda suda u Strazburu donosi dodatne probleme u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Avg.2023, 13:02

Dodik kaže da presuda suda u Strazburu donosi dodatne probleme u BiH

Presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, koji je odlučio da "konstitutivni narodi" uživaju povlašten položaj u Bosni i Hercegovini, donosi dodatne probleme u BiH, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Predsjednik ovog bh. entiteta je na konferenciji za novinare održanoj u Banjoj Luci u srijedu, 30. avgusta, rekao da će tražiti da bude održana sjednica Narodne skupštine RS, te da će tražiti da poslenici odbace, kako on navodi "preporuke" suda...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: NS RS odbaciće ovo smeće od preporuka

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2023

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da sumnjiva i spekulativna presuda navodnog/fantomskog suda u Strazburu nije legalna, te da presuda ima za cilj da se obračuna sa konstitutivnošću naroda i u cjelosti odbaci dijelove Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.