Dodik i Tihić: Lokalne izbore u BiH odložiti za 2014.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik i Tihić: Lokalne izbore u BiH odložiti za 2014.

BANJA LUKA -

Lideri saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) Milorad Dodik i Sulejman Tihić podržali su danas inicijativu da se lokalni izbori u BiH odlože za 2014. godinu, kada bi se održali zajedno sa opštim izborima u toj zemlji.

Kako je saopšteno iz SNSD-a, Dodik i Tihić su na današnjem sastanku u Banjaluci konstatovali da treba pokrenuti određene procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi lokalni izbori bili odloženi, uz pretpostavku da o tome bude postojala saglasnost lidera ostalih političkih stranaka u BiH.

Dvojica lidera smatraju da bi odlaganje lokalnih izbora dovelo do značajnih ušteda i racionalizacije ukupnog izbornog procesa.

Ideju o pomeranju loklanih izbora za 2014. godinu prvi je izneo predsednik Socijalističke partije RS (SP RS) Petar Đokić.

Dodik i Tihić pozvali su danas organe vlasti da preduzmu korake s ciljem smanjenja javne potrošnje na svim nivoima, kako bi se došlo do sredstava potrebnih za rešavanje problema demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH, koji danima štrajkuju ispred zgrade državnog parlamenta.

Lideri SNSD-a i SDA takođe su dali podršku institucijama na svim nivoima da ulože dodatne napore kako bi BiH što pre mogla da podnese kredibilnu aplikaciju za status kandidata u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.