Dodik cijeni Vučićevu poziciju neutralnosti

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik cijeni Vučićevu poziciju neutralnosti

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da poštuje premijera Srbije Aleksandra Vučića jer su zajedno postigli dosta dogovora kojih se dosljedno drže.

"Relativno često se sretnemo i redovno čujemo. Poštujem ga jer smo postigli dosta dogovora kojih se dosljedno držimo i cijenim njegove napore koje je učinio da Srbiju izvuče iz pozicije učmalosti koja joj je bila nametnuta od međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << faktora", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je za "Blic" izjavio da on i Vučić nikada nisu bili u konfliktu, ali da se nije uvijek slagao sa njim.

Dodik je dodao da Srbija danas ima drugo lice u regionu i preuzima ulogu lidera stabilnosti.

On je naveo da je o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj o radu Suda i Tužilaštva BiH bilo riječi i prilikom nedavne posjete Vučića Sarajevu.

"Tako Bakir Izetbegović prijeti nekim ratom ako bude referenduma, što je čista glupost. Referendum nije secesionistički, već je od političara u BiH dobio predznak nečeg opasnog, što nije", rekao je Dodik.

On je istakao da kod Vučića po tom pitanju od svega najviše cijeni poziciju neutralnosti, odnosno što se prema Republici Srpskoj ne ponaša naredbodavno, već savjetodavno.

Na pitanje da li je tačno da je rekao da je "Vučić izabrao pogrešnog partnera" sastankom sa Savjetom ministara BiH, Dodik je rekao da je Savjet ministara pomoćni organ Predsjedništva BiH, koji nema nikakve državničke ingerencije, te da bi bilo bolje da je sastanak bio između Vlade Srbije i dvije entitetske vlade.

"Dakle, suština izjave je ista", dodao je predsjednik Srpske.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.