Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U maju rebalans budžeta, veći za 50 miliona KM

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se u maju ići sa rebalansom budžeta Republike Srpske, koji će biti pojačan sa 50 miliona KM prihoda, ostvarenih u prethodna dva do tri mjeseca.

"To govori o tome da se (ekonomska) situacija razvija... Mi u Srpskoj živimo od svog rada. Srpska bilježi rast 3,2 odsto u prvim mjesecima, što je ozbiljan rast, imamo pokrivenost uvoza izvozom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << strujom, pojačava se industrijska proizvodnja", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao za RTS da je Republika Srpska jedina samoodrživa u BiH i da bi kada bi bila izdvojena i ostavljena da živi kao nezavisna država mogla da preživi, dok sve drugo ne može, ni Federacija BiH, niti BiH.

Kada je riječ o ruskim investicijama, Dodik je rekao da danas u Banjaluci boravi jedna delegacija i da se pokušava dogovoriti rekonstruisanje termoelektrana (dvije državne i jedna privatna) da im se produži vijek i pojača proizvodnja, što će koštati nekoliko stotina miliona KM.

Dodik je rekao da treba sarađivati i sa Zapadom i da niko nije lud da bježi od toga, ali da Srpska neće diktate koji dolaze od njih.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.