Dodik: Srpski narod nikada neće oprostiti NATO bombardovanje

Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpski narod nikada neće oprostiti NATO bombardovanje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Aleksincu da srpski narod nikada ne može i da ne treba da oprosti cinično, arogantno i bezočno bombardovanje NATO snaga.

"Srpski narod nikada ne može da oprosti i ne treba da oprosti što su nas tako cinično, arogantno i bezočno bombardovali, iz daljine, i naneli nam takve gubitke", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Dodik na centralnoj komemoraciji povodom 19. godišnjice početka NATO bombardovanja.

Dodik je naveo da samo narod koji ima dostojanstvo i poriv za slobodom može da "nosi sa sobom teret stradanja, rušenja i gubitaka najmilijh", da se izdigne i izgradi svoju zemlju.

Naveo je da se srpski narod u Republici Srpskoj "digao i obnavlja svoj nacionalni kapacitet" i da Srbi mogu da se ponose na RS.

"Republika Srpska je uverena u svoje slobodarske dane, u svoj opstanak i svoju sve veću političku, kulturnu, obrazovnu i nacionalnu integraciju sa Srbijom", kazao je.

Dodao je da je Republika Srpska "zagledana u snagu Srbije i zahvalna rukovodstvu Srbije i predsedniku Vučiću što gradi od Srbije stabilnu i najjaču zemlju u regionu".

"Samo na taj način i mi u Republici Srpskoj vidimo našu slobodu i našu snagu", naveo je predsednik RS.

Dodik je ocenio da se danas obeležava stradanje srpskog naroda od onih "koji to nikada nisu hteli da prestanu da čine i koji nikad nisu priznali da su to činili samo da bi se vežbali" i da su "izabrali Srbiju i srpski narod kao metu za svoja nova oružja".

"Ispijali su viski kada su im se avioni vraćali prazni, bez bačenog tereta, veselili se što su tako moćni i jaki nad jednim izmučenim narodom koji su hteli da unište ili da podvedu pod svoje", kazao je.

Predsednik RS je dodao da je NATO "smatrao vrhuncem da u dva navrata bombarduje Srbe", da se umešao u rat u Bosni i Hercegovini na strani Bošnjaka i "tako odredio sam tok rata".

Srbija 24. marta obeležava Dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju. Vazdušni napadi NATO snaga na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju počeli su na današnji dan pre 19 godina.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dodik: Srpski narod ne može nikad da oprosti bombardovanje NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2018

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras u Aleksincu da srpski narod nikada ne može i da ne treba da oprosti cinično, arogantno i bezočno bombardovanje NATO snaga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.