Dodik: Srpske stranke da ne ulaze u lokalnu vlast Srebrenice

Izvor: Blic, 04.Nov.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpske stranke da ne ulaze u lokalnu vlast Srebrenice

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, rekao je danas da ta partija poziva srpske stranke da ne učestvuju u konstituisanju Skupštine opštine Srebrenica i da traži da se izbori za tu lokalnu zajednicu ponovo održe.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjaluci potvrdio da SNSD neće pristupiti konstituisanju SO Srebrenica, rekavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su "upravo oni koji su prijavili mesto prebivališta u Srebrenici nekoliko nedelja pre izbora, a odjavili se iz te opštine posle njih, opredelili glasanje", što SNSD smatra nekom vrstom prevare.

Dodik je kazao i da je pomenutim "malverzacijama ugrožen legitimitet izbornog procesa", prenose mediji u BiH.

Komentarišući i zahtev za demilitarizaciju BiH, koji je u formi inicijative uputio u parlament RS, on je rekao da su "oružane snage BiH nepotrebne čitavoj BiH, a posebno Republici Srpskoj".

- BiH treba demilitarizovati i eliminisati bilo kakvu militarizaciju društva, jer je to najbolja sigurnost za sve, a da bi se to desilo potrebna je i politička snaga drugog entiteta, Federacije BiH - zaključio je Dodik.

Povezane vesti: SNSD i SDP bez konkretnih dogovora za deblokadu vlasti Radmanović: Bez velikih smena u SNSD-u U trci za načelnika Srebrenice vodi nezavisni kandidat Duraković Dodikova stranka poražena u skoro svim opštinama Republike Srpske SDS proglašava pobedu, SNSD oprezna

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.