Izvor: TvojPortal.com, 05.Okt.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpska će biti nezavisna

Vestionline Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je RS jedina samoodrživa zajednica u BiH, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu i uveren je da će ona jednog dana osvanuti kao nezavisna zemlja."Srpska je jedina samoodrživa zajednica u BiH, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu. Niko drugi to ne može da kaže, ni Federacija ni BiH, koje su na 'infuziji' i na pomoći međunarodne zajednice", rekao je Dodik u intervjuu za Večernje novosti.


Dodik je kazao da investicije od dve milijarde evra u ovom trenutku nema nijedna zemlja na Balkanu, ali da ih ima Republika Srpska.
"Neka me demantuju ako nisam u pravu... Imamo sa čim da izađemo pred narod, jer smo realizovali mnogobrojne projekte. Ljudi razumeju da je RS dodatno stabilizovana, da je postala nezaobilazan faktor u odlučivanju u BiH. SNSD je tome dao najveći doprinos i ne sumnjam u podršku građana", naveo je Dodik.
On je istakao da niko ne može da zabrani referendum, ali da za sve ipak postoji "tajming" i dodao da za njegovo održavanje nikad nije kasno.
"Kosovo je dobilo ograničenu podršku, pa im ne treba da sede u UN. Ne treba ni nama! Mislim da su se mnoge stvari promenile od kada smo prvi put pomenuli tu ideju", rekao je Dodik.
Predsednik RS je ocenio da je danas vidljivo da je BiH na "infuziji" i da, ni ogromnim sredstvima koje je dala međunarodna zajednica, nije uspela.
"Nije došlo do jačanja poverenja među narodima i većina u BiH, mislim na Srbe i Hrvate, ne želi tu državu. Nju još jedino žele Bošnjaci iluzorno zamišljajući kako će ovladati celom BiH", ocenio je Dodik.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.