Dodik: Srbina za načelnika Srebrenice!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbina za načelnika Srebrenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik apelovao je u subotu na sve srpske političke partije da se okupe oko jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica da bi na ovu funkciju bio izabran Srbin, što bi omogućilo da se relativizuje farsa stvorena u vezi ove lokalne zajednice i prekine spirala lošeg položaja Srba.

- Pozivam SDS, PDP, NDP, DNS, SP i druge političke partije i udruženja građana srpskog naroda u Srebrenici da se okupimo oko jednog kandidata. Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ključno vreme u kojem moramo da dobijemo načelnika iz reda srpskog naroda, jer na prostoru Srebrenice žive većina Srbi - rekao je Dodik za "Srnu".

On je podsetio da je na ranijim izborima bilo nekoliko srpskih kandidata, što je omogućavalo da prođe jedinstven bošnjački kandidat.

- Apelujem ne samo kao predsednik SNSD-a, već i kao predsednik Republike Srpske, da se okupimo oko jednog kandidata i farsu koja se stvarala oko Srebrenice relativizujemo na ono što jeste sama istina o ovoj opštini - rekao je Dodik.

On je istakao da bi se na taj način omogućilo i da se prekine spirala lošeg položaja Srba u Srebrenici, te stalni pritisci i nametanje neke vrste odgovornosti, bez obzira na činjenicu što su i Srbi mnogo stradali na tom prostoru, skoro identično kao i Bošnjaci.

- Ključno političko pitanje Republike Srpske i srpskog naroda na predstojećim lokalnim izborima biće na koji ćemo se način okupiti u Srebrenici. U svim drugim opštinama možemo da evidentiramo političke razlike, ali ovdje ne bi smeli da to učinimo i moramo po svaku cenu da izbegnemo da bude više kandidata iz srpskog naroda, kao što je to bilo ranije - rekao je Dodik.

On je istakao da je za SNSD važno da bude na strani pobede u Srebrenici i da tu pobjedu osigura sa svim drugima.

 - U tom pogledu ćemo nastojati da prihvatimo najboljeg kandidata iz druge političke partije, a isto tako da pokušamo dati svog najboljeg kandidata. Ništa nije zatvoreno sa stanovišta volje SNSD-a. Mi samo želimo da razgovaramo na tu temu sa svim drugim političkim partijama - rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borenović: Neophodan dogovor o zajedničkom kandidatu za Srebrenicu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2016, 13:23

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branisalv Borenović izjavio je Srni da PDP nema ništa protiv ideje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se partije iz Srpske okupe oko zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, ističući da je kod takvih pitanja neophodan dogovor...Borenović...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.