Dodik: Besplatno zemljište za Srbe sa KiM

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Besplatno zemljište za Srbe sa KiM

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi Beograd i Banjaluka trebalo da pozovu sve Srbe sa Kosova koji žele da se isele da dođu u Srbiju i Republiku Srpsku, "gde će im biti omogućeno besplatno zemljište", saznaju beogradski mediji.

"Međunarodni faktor ima ponižavajući odnos prema legitimnim zahtevima Srba u svim srpskim zemljama i to je proces koji traje godinama, a kosovska kriza samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je nastavak takvog stava mnogih na Zapadu prema srpskom nacionalnom interesu", rekao je Dodik u intervjuu za ''Danas''.

Dodik objašnjava da je to proces koji traje godinama. On navodi da je kosovska kriza samo nastavak takvog stava mnogih na Zapadu prema srpskom nacionalnom interesu.

Predsednik RS istakao je da podržava Srbe sa Kosova i Metohije, jer je njihova borbe pravedna, a da Amerika i EU ponižavaju njihovu borbu i njihove zahteve.

“Koristim svaku priliku i način da ih podržim. Oni su pronašli originalan način da se bore za svoja prava i ja to pozdravljam”, objasnio je on.

Budući da boravi u SAD već neko vreme, Dodik nije bio u prilici da pažljivo prati najnovija dešavanja u vezi sa barikadama, te nije detaljno upoznat ni sa izjavom predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je pozvao Srbe da propuste Kfor i Euleks, pod uslovom da ne prevozi kosovske carinike.

Ipak, predsednik RS kaže da podržava i kosovske Srbe i politiku države Srbije i dodaje da iznosi svoje principijelne stavove.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Besplatno zemljište za Srbe sa KiM

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Okt.2011, 00:14

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi Beograd i Banjaluka trebalo da pozovu sve Srbe sa Kosova koji žele da se isele da dođu u Srbiju i Republiku Srpsku, "gde će im biti omogućeno besplatno zemljište", saznaju beogradski mediji. . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.