Dodik: Šmitova odluka o dopuni Krivičnog zakonika neće se primenjivati u RS

Izvor: Beta, 28.Apr.2023, 11:52

Dodik: Šmitova odluka o dopuni Krivičnog zakonika neće se primenjivati u RS

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da se odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita o dopunama Krivičnog zakonika, koja se odnosi na kažnjavanje podmićivanja tokom izbornog procesa, neće primenjivati u RS niti će biti objavljena u Službenom glasniku RS."Ovo je kriminalan pokušaj nametanja odluke osobe koja nema nikakav legitimitet", napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.On je naveo da je "stav Republike Srpske jasan i poznat"."Šmit nije visoki predstavnik, jer nema mandat potvrđen u Savetu bezbednosti UN i njegove odluke nemaju nikakvo pravno dejstvo", istakao je Dodik.Visoki predstavnik u BiH juče je nametnuo izmene entitetskih krivičnih zakona, kojima se uvode kaznene odredbe za podmićivanje na izborima i u službi koja se finansira iz javnih sredstava.Iz OHR-a su naveli da nametnute odluke stupaju na snagu na privremenom osnovu sve dok ih Narodna skupština RS i parlament Federacije BiH ne usvoji u istom obliku, bez izmena i dopuna i bez dodatnih uslova.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik odbacuje izmjene Krivičnog zakonika koje je uveo visoki predstavnik

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2023

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik izjavio je da se odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta o dopunama Krivičnog zakona koje se odnose na kažnjavanje podmićivanja tokom izbornog procesa, neće primjenjivati u RS niti će biti objavljena u Službenom glasniku ovog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.