Dodik: Sigurno ću se sresti sa Putinom

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Sigurno ću se sresti sa Putinom

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je predstojeća poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu jasan simbol i poruka mira, prijateljstva i podrške Srbiji i srpskom narodu u celini.

Dodik je istakao da će se sigurno sresti sa Putinom, ali da još nije do kraja definisan format sastanka, te podsetio da Srpska ima dobru saradnju i veze sa Rusijom.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za današnji "Glas Srpske" ocenio da su za Republiku Srpsku veoma važni svi kontakti i razgovori, posebno sa značajnom i snažnom državom kakva je Rusija, koja je pokazala svoju objektivnost u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- U tom pogledu veoma smo zahvalni Rusiji i njenom doprinosu na očuvanju mira i stabilnosti. Globalni odnosi danas su drugačiji nego pre deset-dvadeset godina, a Rusija je, u momentu kada je stvarana Republika Srpska, imala daleko težu situaciju. Vratila se na geostratešku poziciju sveta i za nas treba da bude važno, da osim dobrih odnosa sa EU i SAD, imamo dobre odnose i sa Rusijom. Do toga nam je stalo, gradimo to i činimo da svaki naš sastanak bude doprinos jačanju te saradnje i dobrih odnosa - rekao je Dodik.

On je dodao da je Putinova poseta Srbiji važna, jer je reč o jednom od najvažnijih i najmoćnijih lidera sveta, zemlje koja je prijatelj Srpske, Srbije i srpskog naroda i koja se bori za očuvanje principa miroljubivih odnosa među narodima, koju je Putin podigao i postavio na mesto jedne od najvažnijih svetskih sila.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.