Dodik: Samo snažna i moćna Srbija je garant Srbima koji žive izvan nje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 15:17

Dodik: "Samo snažna i moćna Srbija je garant Srbima koji žive izvan nje!"

Dodik ističe da su Izbori u Srbiji su bitni za stabilnost Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je građanima RS važna jaka Srbija i istakao da je samo snažna i moćna Srbija garant Srbima koji žive izvan nje. 

- Izbori u Srbiji su bitni za našu stabilnost. Jaka Srbija je nama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važna - rekao je Dodik.

On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sačuvao stabilnost zemlje, a da je snaga u ekonomiji, političkoj moći, vojsci, infrastrukturi.

- Danas je (Srbija) u daleko drugačijoj poziciji, zato što je Vučić, celog svog mandata sa svojim timom, napravio Srbiju prepoznatljivom u političkom smislu, postavio je na daleko drugačije pozicije nego što je ranije bilo - rekao je Dodik.

On je naveo da će glasati na izborima u Srbiji i pozvao je građane da daju glas za SNS i patriote okupljene oko te stranke.

Dodik je najavio i da će otići na suđenje u Sarajevo iako smatra da je taj sud antiustavan dodajući da ceo proces protiv njega vidi kao priliku da se sudi "svom beščašću" postavljanja sudija i tužioca u BiH od strane stranaca.

Taj sud, kaže Dodik, nema ustavnu osnovu.

- On je nešto što mi ne prihvatamo. Moć i sila, pre svega Zapada stoji iza toga suda. A mislim da smo sada u fazi da je nama stalo da dođe do tog procesa. Jer je on toliko apsurdan i toliko ništavan da sada vidim neku šansu da se preko tog procesa sudi svom tom besčašću koji je u Bosni i Hercegovini nametnut od strane stranaca, putem instaliranja tužilaštva i suda koji nemaju ustavnu osnovu - izjavio je Dodik.

On je ocenio da je revizija Dejtonskog sporazuma počela od momenta kada je sporazum potpisan, ali je istakao da zapadna međuanrodna zajednica u tome nije uspela u potpunosti i da je Republika Srpska ostala u dovoljnom kapacitetu da može da nastavi da živi.

On je ponovio da je politika vlasti u Republici Srpskoj očuvati status Republike Srpske u teritorijalno-političkom smislu.

- Očuvati njene kompetencije, očuvati volju naroda za Republikom Srpskom, što sve skupa zajedno uspevamo. I, naravno, u nekom određenom trenutku, kada se bude donosila definitivna odluka, reći o tome šta mi mislimo. A naš izbor nije Bosna i Hercegovina - istakao je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, Srbija i Republika Srpska su danas "najnezavisnije države u ovom regionu".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.