Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Rusija se ne meša u poslove balkanskih zemalja

Rusija se ne bavi mešanjem u poslove balkanskih zemalja, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik je istakao da svako mešanje podrazumeva podršku jednoj strani protiv druge i vodi ka novim konfliktima, prenosi „Vzglяd”.
Prema njegovim rečima, Moskva „ne treba nikome da objašnjava zašto radi ovo ili ono”. On je rekao da smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << da je neprihvatljiva „politička igra” u kojoj se Rusiji nameće takva pozicija kao da ona stalno treba da se pravda.
Dodik: Drago mi je što Rusija uspijeva vratiti svoju globalnu snagu
Dodik je istakao da Rusija na Balkanu želi da sačuva stabilnost i mir i da je to „potpuno suprotno namerama Zapada”. Rusija želi, po mišljenju predsednika Republike Srpske, da se poštuju države i njihov teritorijalni integritet, kao i volja naroda. Dok Zapad, prema njegovoj proceni, želi da se „poštuju transnacionalne korporacije i njihov prihod i ništa osim toga, a kako živi narod o tome niko ne treba ni da pita”.
„Ruski pristup mi se sviđa, jer je pošten. Rusi nikada ništa nisu tražili, nikakve ustupke ni po kakvom pitanju”, rekao je on, istakavši da kada je Zapad uveo antiruske sankcije „niko iz Moskve nije zvao i nije nam govorio šta treba da radimo”.
Milorad Dodik je posetio Rusiju i učestvovao na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.
Zapad u okviru antiruske propagande aktivno širi tvrdnje o navodnom „mešanju” Moskve u unutrašnja pitanja drugih zemalja.  U ponedeljak je Centar za istragu organizovanog kriminala i korupcije (OCCRP), koji finansiraju Stejt department i Džordž Soroš, saopštio da se specijalne službe Rusije i Srbije navodno mešaju u unutrašnja pitanja Makedonije.
Dodik: Šta god da radimo, naše oči su uvek uprte u Rusiju

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.