Dodik: RS niko ne može naterati u NATO

Izvor: 011vodič.com, 02.Nov.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS niko ne može naterati u NATO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da niko ne može naterati Republiku Srpsku da prekrši odluku o vojnoj neutralnosti.
„To nam je važnije od Bosne i Hercegovine. Ja predstavljam Republiku Srpsku, ne Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je to izjavio povodom stava lidera SDA Bakira Izetbegovića da usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << NATO predstavlja sprovođenje ranije usvojenih odluka institucija BiH i izraz poštovanja vladavine zakona i ustavno-pravnog sistema BiH.
Izetbegović je dodao da „ako Srbi i Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO“.
Dodik je protumačio da „Izetbegović očekuje da će promeniti situaciju u RS. Sada je: ‘Hajde da skršimo Dodika i predamo ANP’, to znači Akcioni plan za ulazak u NATO (MAP), to znači put ka članstvu“, ocenio je on.
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da članstvo u NATO „ne žele samo delovi političkih elita u BiH, a velika većina gradjana to zapravo želi“.
Komšić je za portal Radio Sarajevo rekao da u BiH „ne postoji niko ko je ovlašćen da govori u ime celih naroda“, a da „svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda, nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda“.

The post Dodik: RS niko ne može naterati u NATO appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.