Dodik: RS niko ne može da nameće rešenja

Izvor: TvojPortal.com, 21.Apr.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS niko ne može da nameće rešenja

20. 04. 2011.  Vestionline | Beta
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da RS niko, pa ni visoki predstavnici, ne može nametati rešenja i da neće odsustati od referenduma jer je to odbrana prava dobijenih Dejtonskim sporazumom.

Milorad Dodik: Referendum je otpor svim nametnutim rešenjima

Skupština RS usvojila je 13. aprila odluku o raspisivanju referenduma na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << bi građani trebalo da se izjasne o nametnutim zakonima visokog predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, kao i o njihovoj neustavnoj verifikaciji u parlamentu BiH.
"Ovo nije referendum o statusu Republike Srpske, o secesiji, već jasan otpor svim nametnutim rešenjima i strukturama koje su na osnovu toga nastale, a za koje mi nikada nismo dali saglasnost", rekao je Dodik u intervju za novi broj nedeljnika NIN.
opširnije možete pročitati na ovom linku

referendumrepublika srpskaMilorad DodikDejtonski sporazum

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.