Dodik: “RS neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo”

Izvor: BKTV News, 04.Jan.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: “RS neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo”

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da RS neće dozvoliti da Bosna i Hercegovina prizna nezavisnost Kosova.

“Imamo jasnu poziciju u odnosu na Kosovo, a to znači da ćemo pratiti politiku Beograda i nećemo dozvoliti da BiH prizna Kosovo”, rekao je Dodik na prijemu za predstavnike medija povodom 9. janura, Dana RS.
Predsednik je kazao da je RS politički i ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stabilna, a kao prioritete u ovoj godini najavio je privlačenje stranih investicija i realizaciju velikih infrastrukturnih projekata čija vrednost iznosi oko 2,9 milijardi evra.
Dodik je rekao da najveća opoziciona stranka, Srpska demokratska stranka (SDS), pokušava da destabilizuje RS, odnosno da ubedi javnost da je vlast RS “kriminalna i korumpirana”.
“To nije tačno. Naravno da ima vidova korupcije, ja ih ne znam, ali imam poverenje u organe koji to rade. Dajem podršku Specijalnom tužilštvu i svim tužiocima i tražim od njih da rade i prozvaću svakog onog ko ne radi”, poručio je predsednik RS.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dodik: Republika Srpska politički stabilna

Izvor: Akter, 05.Jan.2013, 00:23

U Bosni i Hercegovini se sudaraju dva konstitucionalna koncepta izjavio je predsednik RS Milorad Dodik

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.