Dodik: RS ima najmanji gubitak radne snage u regionu

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 08:27

Dodik: RS ima najmanji gubitak radne snage u regionu

Banjaluka -- Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je posao dobilo 9.199.

"To je manje za 1.200 i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu", istakao je Dodik nakon proširene sednice Izvršnog komiteta stranke.

On je rekao da je da je Izvršni komitet SNSD-a Republike Srpske zaključio da je ekonomska situacija u Republici Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pada zbog epidemije virusa korona.

Navodeći da je ekonomska aktivnost zbog korona virusa smanjena, on je poručio da je ekonomska politika SNSD-a usmerena na pomoć privredi, očuvanju radnih mesta i nivoa plata, prenose Nezavisne.

Dodik je istakao da će u septembru biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus, i naglasio da su u Republici Srskoj do kraja godine zagarantovane isplate penzija i plata.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u RS, on je ocenio da je i dalje kompleksna, ali da postojeće mere neće biti širene niti redukovane, i dodao da će biti sačinjen i plan vakcinacije.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.