Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 17:20

"Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna"

Banjaluka -- Predsednik SNSD-a Milorad Dodik, rekao je da je ekonomska situcija u Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi pada.

Istakao je da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je istovremeno 9.199 dobilo zaposlenje.

"Što je manje za 1.200, i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu", rekao je Dodik, nakon proširene sednice Izvršnog komiteta stranke.

On je naveo da će u septembru biti realizovan novi paket >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus.

"I dalje idemo u projekte auto-puteva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj, kao i drugih kapitalnih investicija", naveo je Dodik.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, Dodik je naglasio da je ona i dalje kompleksna, ali da postojeće mere neće biti proširene niti redukovane.

"U Srpskoj su do kraja godine zagarantovane isplate penzija i plata", kazao je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Zbog epidemije korona virusa u RS bez posla ostalo 1.200 ljudi

Izvor: Beta, 12.Avg.2020

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je u vreme epidemije korona virusa u Repulici Srpskoj bez posla ostalo 1.200 ljudi, ali da je ekonomska situacija stabilna, mada "postoje neki elementi pada"."Smanjena je ekonomska aktivnost", kazao je Dodik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.