Izvor: RTS, 04.Dec.2021, 15:15

Dodik: Putin potvrdio da nema podrške za imenovanje Šmita u Savetu bezbednosti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potvrdio mi je da Rusija neće podržati imenovanje visokog predstavnika Kristijana Šmita pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao je Milorad Dodik član Predsedništva BiH u Banjaluci.
Srpski član Predsedništva BiH je naglasio da visoki predstavnik nije imao pravo da nametne nijedan zakon, a on je to uradio 140 puta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Rusija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, i ona to manifestuje na svaki mogući način. Iz špekulativnih razloga pokušava se sva krivica svaliti na leđa Republike Srpske. Impresioniralo me to koliko je upoznat sa detaljima. Potvrdio mi je da neće biti podrške za Šmita u Savetu bezbednosti UN. Rusija nema nameru da se meša u BiH, kako to čine neki drugi putem specijalnih izlasnika", poručio je Dodik.
Naglasio je da je Republika Srpska posvećana Ustavu BiH i usmerena na to kako je on izvorno zapisan.
"Sve ono što je u skladu sa međunarodnim pravom Ruska Federacija to podržava. Upoznao sam Putina da mi nemamo nameru da idemo ka NATO, i njemu je to poznato. Dogovor i razgovor sa ljudima, bez mešanja drugih u unutrašnje stvari i to smo mogli da čujemo od predsednika Putina", istakao je Milorad  Dodik.
Poručio je da oseća veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
"Razgovorali smo skoro sat vremena i pričali o ekonomiji, izgradnji gasovoda, Srpsko-ruskog hrama u Banjaluci, ceni nafte", kazao je Dodik. 
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa Putinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2021

Neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savetu bezbednosti UN, potvrdio mi je predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci..."Osećam veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsednikom Rusije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.