Dodik: Put u NATO je zaustavljen

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Put u NATO je zaustavljen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nije doneta nikakva odluka u vezi sa putem BiH ka članstvu u NATO, već da je taj put zaustavljen.

Dodik je naveo da će Program reformi BiH, koje je usvojilo Predsedništvo BiH 19. novembra, predočiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, pre nego što taj dokument bude upućen u sedište NATO u Briselu.

On je dodao da u Programu reformi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne piše da je to Godišnji nacionalni plan za članstvo (ANP), kao i da nema nijedne reči o Akcionom planu za članstvo (MAP).

"Navedeno je da se ne prejudicira članstvo, a ako se ne prejudicira članstvo onda se ne prejudicira ni put ka članstvu. Ne prejudicirati znači ostaviti sa strane, što znači da taj put stoji", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocenio da je konfuziju u javnosti u vezi sa Programom reformi izazvala činjenica da je to uslovno usvojen akt.

"Rekao sam da ću ga predočiti Narodnoj skupštini pre nego što bude upućen u NATO. Rečeno je da će on biti upućen u NATO tek kada bude izabran Savet ministara, što još nije urađeno. Zbog toga je rečeno da se sačeka sa predstavljanjem dokumenta, jer otkud se zna kada će i da li će biti izabran Savet ministara", naveo je srpski član Predsedništva BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čubrilović: Posebna sednica NS RS ukoliko Milorad Dodik uputi zahtev

Izvor: Blic, 30.Nov.2019, 15:46

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da nije dobio zahtev za održavanje posebne sednice parlamenta o Programu reformi BiH, ali da će, ukoliko ga uputi srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ona biti održana.

Nastavak na Blic...

PROGRAM REFORMI DODIK PRVO ŠALJE U SKUPŠTINU Da li je ugrožen dogovor iz Predsedništva BiH o formiranju Saveta ministara

Izvor: Blic, 30.Nov.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Program reformi BiH predočiti Narodnoj skupštini Republike Srpske pre nego što bude upućen u NATO.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.