Dodik: Odnosi u BiH ostaju složeni, čini se budu i teži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022, 16:16

Dodik: Odnosi u BiH ostaju složeni, čini se budu i teži

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da, sudeći prema poslednjim dešavanjima, odnosi u BiH ostaju složeni i čini se sve da oni budu još teži i nerešivi.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da teritorijalni integritet BiH uopšte nije ugrožen i da su to konstatovali i komandanti NATO i EUFOR-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u BiH.

"Sa velikom pričom o ratu koju su oni pokušali da nametnu, (Bošnjaci) žele da spreče legitimno ponašanje nas u Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

U prilog tome, naveo je da, kako je rekao, "dva muslimanska člana" Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić iznose netačne podatke i svađaju se sa svima u regionu.

"Srbija ima interesa da prati stanje u BiH, ali ono što Džaferović piše Vučiću je neprihvatljivo...", rekao je.

Ukazao je na niz aktivnosti koje su, kako je rekao, usmerene protiv BiH, a koje čine oni koji se kunu u BiH.

"Niz netačnih informaciju u vezi sa BiH izneli su ministarka inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković i član Predsedništva BiH Željko Komšić", kazao je Dodik uz napomenu da je reč o njihovim ličnim stavovima.

"Moj apel nije da oni prestanu sa tim, je oni to neće uraditi. Oni najviše doprinose tome da BiH ne može da funkcioniše", rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Govoreći o nastavku pregovora o izmeni Izbornog zakona BiH, Dodik je kazao da je uveren da dogovora neće biti, jer, kako je rekao, Bošnjaci to ne žele.

"Oni žele da dovedu Republiku Srpsku u poziciju đavola koji je na međunarodnoj političkoj sceni, prizivajući čak i povećano vojno prisustvo. Sve smo to čuli u poslednje vreme i to dovoljno zbunjuje i sluđuje sve faktore u BiH", naveo je Dodik.

Komentarišući Komšićevu posetu Španiji, Dodik je rekao da su tamošnji zvaničnici dobili pogrešne informacije, jer, kako je kazao, Komšić sigurno nije izvor informacija o objektivnom stanju u BiH.

Smatra da Komšić na taj način zloupotrebljava položaj člana Predsedništva BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Protiv BiH najviše rade oni koji se u nju kunu"

Izvor: B92, 10.Feb.2022

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u poslednje vreme postoji niz aktivnosti koje su uperene protiv BiH predviđene Dejtonskim sporazumom...Naveo je da to čine upravo oni koji se u nju kunu..."Niz netačnih informacija u vezi sa BiH izneli su ministarka inostranih poslova u Savetu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.